A Son of Mr Cape CrocodiLe HunTeR

nenekBeLLa @ a son of Mr.Cape Crocodile Hunter

Wednesday, October 24, 2012

Legoland Malaysia Nusajaya, Johor

 menyertai rombongan lawatan sambil belajar di Legoland Malaysia, guwa rasa letih sangat dek kerana berjalan kaki sepanjang hari di kawasan ini. Mujur tiada kemalangan jiwa dilaporkan. dan di sini guwa letak sedikit beberape cebisan gambar menggunakan henpon 3310 guwa ..

 ini replika Putrajaya. bas kat sini bergerak sendiri..hoho

 dataran depan mesjid Putrajaya.kikiki

 ini tak tahu ler replika mane.guwa pun tak nyempat nak bacenye.. singapore kot

 sama tapi tak serupe..heeeh

 dan lagi..semue gune lego..lalalala

 stesen keretapi tanah melayu atau lebih dikenali dengan nama femes KTM

 bumbung merah tu Bangunan Sultan Abdul Samad. alah dataran merdeka la..heeh

 Menara Kuala Lumpur setinggi bangunan rumah kot

 ini KLCC..jenuh nak ngambik gune enpon ni..maklumlah..tingginye 421 meter..ehem

 ha..itu bebudak rombongan guwa.. special education.. idoknye paham special education tu ape, pegi ler nanye badak debab kat depan tu..puii

 walaupun jauh guwa merantau..Malaysia tetap di hati..selamanya..

pakcik ni jahat..kalau duduk sebelah die sepanjang mase dengar bunyi berdengkur..guwa rasa macam nak karate sembilan jurus terhebat je..mujur la rambutnye macam Pengetua sekolah guwa.. jadi sifat dengki khianat tu tetap ade..

Secara keseluruhannya, legoland ini adalah mercu tanda baru yang ada di malaysia amnya dan di johor khususnya. walaupun bayaran masuk agak mahal,(ade je pas tahunan kalau ade yang gile meroyan nak masuk hari-hari) tapi bagi yang ade anak tu, bawak ler hiburkan hati deme sekejap.. belum lagi siap sepenuhnya. maybe dalam 60 percent je kot. kata staff kat situ ade tempat air mandi manda, (wet world mini)..tapi dalam proses pengubahsuaian..ceh ayatt!!kemain. datang tahun depan mungkin dah bertambah rasenye tempat-tempat yang bersesuaian ditambah.. surau semue ade, makanan minuman ade..tapi jangan lupe bawak payung dan topi. sebab Legoland bukan ler macam Genting Highland ye..hohoho
sekian dari guwa yang ikhlas melaporkan..

p/s:makanan dan minuman sini agak tinggi sikit nilai harganya so bawak duit lebih sikit ya, dan yang penting makan luar tak dibenarkan.. omputihnye NOT ALLOWED..
RABU closed(2012) tapi bermule next year hari-hari bukak..(2013) kate staff sini la..
semue staff kan?? gitu katenye..

No comments: