A Son of Mr Cape CrocodiLe HunTeR

nenekBeLLa @ a son of Mr.Cape Crocodile Hunter

Wednesday, October 24, 2012

Legoland Malaysia Nusajaya, Johor

 menyertai rombongan lawatan sambil belajar di Legoland Malaysia, guwa rasa letih sangat dek kerana berjalan kaki sepanjang hari di kawasan ini. Mujur tiada kemalangan jiwa dilaporkan. dan di sini guwa letak sedikit beberape cebisan gambar menggunakan henpon 3310 guwa ..

 ini replika Putrajaya. bas kat sini bergerak sendiri..hoho

 dataran depan mesjid Putrajaya.kikiki

 ini tak tahu ler replika mane.guwa pun tak nyempat nak bacenye.. singapore kot

 sama tapi tak serupe..heeeh

 dan lagi..semue gune lego..lalalala

 stesen keretapi tanah melayu atau lebih dikenali dengan nama femes KTM

 bumbung merah tu Bangunan Sultan Abdul Samad. alah dataran merdeka la..heeh

 Menara Kuala Lumpur setinggi bangunan rumah kot

 ini KLCC..jenuh nak ngambik gune enpon ni..maklumlah..tingginye 421 meter..ehem

 ha..itu bebudak rombongan guwa.. special education.. idoknye paham special education tu ape, pegi ler nanye badak debab kat depan tu..puii

 walaupun jauh guwa merantau..Malaysia tetap di hati..selamanya..

pakcik ni jahat..kalau duduk sebelah die sepanjang mase dengar bunyi berdengkur..guwa rasa macam nak karate sembilan jurus terhebat je..mujur la rambutnye macam Pengetua sekolah guwa.. jadi sifat dengki khianat tu tetap ade..

Secara keseluruhannya, legoland ini adalah mercu tanda baru yang ada di malaysia amnya dan di johor khususnya. walaupun bayaran masuk agak mahal,(ade je pas tahunan kalau ade yang gile meroyan nak masuk hari-hari) tapi bagi yang ade anak tu, bawak ler hiburkan hati deme sekejap.. belum lagi siap sepenuhnya. maybe dalam 60 percent je kot. kata staff kat situ ade tempat air mandi manda, (wet world mini)..tapi dalam proses pengubahsuaian..ceh ayatt!!kemain. datang tahun depan mungkin dah bertambah rasenye tempat-tempat yang bersesuaian ditambah.. surau semue ade, makanan minuman ade..tapi jangan lupe bawak payung dan topi. sebab Legoland bukan ler macam Genting Highland ye..hohoho
sekian dari guwa yang ikhlas melaporkan..

p/s:makanan dan minuman sini agak tinggi sikit nilai harganya so bawak duit lebih sikit ya, dan yang penting makan luar tak dibenarkan.. omputihnye NOT ALLOWED..
RABU closed(2012) tapi bermule next year hari-hari bukak..(2013) kate staff sini la..
semue staff kan?? gitu katenye..

Friday, October 12, 2012

Doa sikit..

boleh diperbesarkan untuk imej yang lebih jelas

Perempuan itu..


Di tanya ya atau tidak, jawabnya diam..
Di tanya tidak atau ya, jawabnya diam..
Di tanya ya atau ya, jawabnya juga diam..
Di tanya tidak atau tidak, juga dijawabnya diam..
Ketika didiamkan bukannya diam..
malah jadi marah pula
..........

Perempuan itu memang sukar difahami
dalam diam ada bisa, dalam bisa ada penawarnya
dalam penawar, duri isinya
dalam isi, rendah hatinya
dalam hati, tinggi budi pekertinya
..........

......


Piah..:)


Friday, August 17, 2012

Hope Solo..

 posing dan berposing
 amboi tetap cute:)
 alahai kiut benor rasenye
 panas pun kiut..adoii
 hihihi..
 yang ini sweet okeh:)
 kekemasan tangkapan itu penting
 hamboi..hoho
ouch!!

u memang kiut cik Hope Solo.. guwa tak tipu. guwa rase u antara goalkeeper terkiut ade di dunia.. Penampilan u tetap menjadikan jiwa ini terkesima..:)

iklan arak dolu-dolu..


iklan arak dolu-dolu.. siap ade timeline 'baik untok kita'..perghh, maut!!

Thursday, August 16, 2012

Hari Sukan SMK Kelapa Sawit

 yang kurang hensem itu guwa
 padang dipenuhi air
Maskot Perbarisan Rumah-rumah sukan yang bertanding
 Jantan macho
 cecikgu pompuan
 hohoho
gadis genit

Guwa sekarang malas bebeno nak mengupdate sesuatu event di blog, banyak aktiviti sebenonye.. nanti la, step by step guwa upload. yang pasti..

GUWA MENGUCAPKAN SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF SEGALANYA:)

Friday, July 27, 2012

induksi..


                                                                             

Thursday, July 12, 2012

sweet 17..


guwa rasa terkesima melihat you Nasha.. walaupun you dah masuk umo 41, guwa tetap menyayangi you seperti biasa.. arghhh..pengsaann:)

Thursday, June 21, 2012

Petang tadi..




guwa membantu beliau yang berseorangan..

Friday, June 8, 2012

Kenangan itu indah.. (Part 3)


guwa semasa merentasi negeri orang untuk mencari sesuap nasi.. pernah juga merasa menjadi Pembantu Perangkaan SAMBILAN di Ipoh, Perak.. Terima kasih kome:)

Kenangan itu indah...(Part 2)


guwa bersama mereka di Dusun Eco Resort, Bentong Pahang. Guwa tengok muke masing-masing memang penuh kepenatan. dan yang pasti mereka semua sudah membawa haluan masing-masing dan ada yang sudah beranak pinak..:)

Thursday, June 7, 2012

cik Liyana Jasmay


semalam sedang tetibe guwa melayan cerita 3 janji untuk slot ape ntah di tb3, guwa terpandang tekun sambil terkedu melihat gadis comel ini di kaca tb. tidak lain tidak bukan semestinya Liyana Jasmay. serius memang kiut miut bukan sahaja di kaca tb, tetapi di bibirnye juga. guwa sudah jatuh cinta pada beliau yang merupakan si comel guwa..moh layan secebis gambonye yang guwa ngambik entah di mana sahaja melalui google images.


ololo..senyum die buat guwa cair


jangan ketawa sangat la makcik..comel sesangat


heppp..lurus betul kamu ye:)


erm..guwa punye dada semakin berdebar.weeeeww


ok cik faizal tahir


pengsannn...................

diharap,anda tahu guwa a.k.a @nenekbella memang suke anda:)


Tuesday, May 29, 2012

Kenangan itu indah..(Part 1)

klik saje imej untuk lagi beso dan jelas

Untuk kali ini, guwa ingin memasukkan beberapa gambar kenangan yang guwa pilih sendiri dari zaman guwa kecil hingga ke beso. Cuma setiap entri guwa hanya meletakkan satu gambar sahaja bagi tujuan guwa mengingat semula detik indah bile bersama. 

So kali ini, gambar ini guwa pilih. Gambar bestfren guwa yang akhirnya masing-masing sudah mule membawa kehidupan sendiri. Guwa banyak bestfren dan yang ini adalah bestfren bongok guwa. Atas kiri, Yon,odah, acah, guwa..bawah kiri pula ema, bebi pridoll dan pakcik erwan.
Gambar ini diambil semasa kami semue beramai-ramai mengadakan malam dark night tak silap di dewan besar.. dimana memasing memilih pakaian ala-ala hantu yang menakutkan. Malam itu juga guwa menang jantan paling hepi tak silap dan yon jadi gadis paling hepi di tempat guwa..
Acah dan odah sudah berkahwin dan bole bercium di khalayak ramai, yon pula masih menunggu jantan machonye, ema setia dengan artis-artisnya, bebi pridol pula dengan jiwa cikgunya yang membuatkan guwa terkesima, pakcik erwan pule dah kawen, anak dah sorang.. dan guwa Alhamdulilah.. doakan saja segalanya berjalan dengan lancar..Guwa sudah tidak looser doh.