A Son of Mr Cape CrocodiLe HunTeR

nenekBeLLa @ a son of Mr.Cape Crocodile Hunter

Wednesday, January 11, 2012

Makmal


kepada cik,puan atau sesiapa yang rasa dirinya itu seorang guru..Maaf, memang saya akui tak semua begitu, hanya segelintir..DIULANG!!! seGELINTIR guru sahaja. Sengaje buat begini agar takde sesape yang terase.
Anda baru-baru ini baru sahaja menerima imbuhan besar, SBPA kenaikan gaji guru apa yang saya bace bagi gred DG54 sehingga RM11ribu bile pencen kelak!! wow..hoho
So, cume sedikit saya nak bagitau yang saya tak terase cemburu dengan gaji anda. cume saya nak bagi warning kepada anda semue iaitu segelintir guru sahaja..
kalau nak buat eksperimen untuk pelajar, tolong pesan radas atau bahan 2, 3 hari sebelum agar eksperimen anda berjalan lancar dan markah LNPT anda pun naik.. Ptuuiiihhh!!!
Ianya tak la menyusahkan Pembantu Makmal di sekolah anda. Bukan apa, ade yang GONJOL, mintak eksperimen pukul 9.30pagi, kelas abeh 9.45pagi. then.. ko tau barang ade cukup depan mata dalam mase kecederaan sebegitu. ko ingat DORAEMON ke ape Pembantu Makmal ni. Dah tu nak marah-marah pulak..ewahhh!!!

*tukar ayat pula..
Gua pesan kat lu olang ha...lu jangan memain dengan Pembantu Makmal, sekali gua siram lu dengan asid lu olang mau cakap ape??? gua boleh cakap gua tak sengaje..
Gua boleh maki lu depan budak sekolah, ludah lu pun gua boleh. so, kepada bakal cikgu, jangan korang ingat korang ngajo anak murid korang terbaik??bole direspect? wei pegi mampus la.. Maaf berkasar.tapi ini untuk segelintir guru sahaja. Jangan anggap orang bawah anda seperti staff sokongan ditempat anda, anda pandang sebelah mata sahaja. Maaf cakap la, mereka pun ade degree la bodoh..cume rezeki masing-masing..

Akhir kata, maaf sekali lagi. Berkhidmat dengan penuh setia, mengajar dengan ikhlas dan jangan kejar gaji, dan beli kerete baru saje.. anak murid anda tu.. Amanah kami semua.. Balas kepercayaan kami kepada anda..
Terima kasih.

No comments: