A Son of Mr Cape CrocodiLe HunTeR

nenekBeLLa @ a son of Mr.Cape Crocodile Hunter

Sunday, January 8, 2012

semakin berleluasa


Sejak kebelakangan ni makin banyak kite dengar perihal kongsi gelap yang semakin berleluasa. Yang paling tak best, budak-budak baru lepas sekolah dah direkrut untuk menyertai geng-geng ni. Aku bukan ape, rase segan bila mendengar cerita-cerita yang kurang elok dari bekas geng-geng itu sendiri. siap bukak 'pekung di dada' lagi. Allo bro, jangan macam ni la.lu pandai pakai, pandai la lu simpan..
Aku tau, yang biasanya buat masalah bukan orang-orang lama, tapi budak-budak baru ni, yang biasanya suke pukul canang. dik, segan sikit dik oi.. korang semua belum lagi setahun jagung. Belajar dulu dengan 'abang-abang' korang sebelum pandai membuat onar. Sampaikan ada ketika, mungkin sampai la ni kot, Pertubuhan Kebajikan Dakwah Islamiah (PEKIDA) menyuruh ahli-ahlinya menanggalkan sticker dan menyimpan keychain kerana sudah disalahgunakan pelbagai pihak.
Bagi aku, biar ape pun berlaku, perjuangan kita yang pada asalnya jangan dilupa. Jangan bergaduh sesama kita sedangkan kita semua bersaudara.
Harap lepas ni, segala cerita kurang elok akan semakin luput dan kita bangkit semula sebagai satu ummah yang bersatu. Jangan memalukan bangsa kita sendiri.
Maaf jika entri ini mungkin boleh menyakitkan hati sesiapa.
///

No comments: